• darkblurbg

Gespannen spieren of zere gewrichten? Een Hotstone massage biedt totale ontspanning en is zeer intensief.

Een hotstone massage in Hengelo (Twente - Overijssel)

Zeker voor de winterperiode is een Hotstone massage zeer aangenaam. Het is een zeer intensieve massage dat diep in de spieren en gewrichten doordringt. Dit doe ik met 64 stenen en in combinatie met parfumolie, wierook, muziek en kaarslicht. Dit zorgt voor een aangename sfeer waarbij je heel ontspannend van wordt.  Je kan tijdens en na de massage in diepe rust komen, daarom is het raadzaam om gebracht en gehaald te worden. Het kan namelijk de rijvaardigheid beïnvloeden.

Voordelen van een Hotstone massage
Met een Hotstone massage kunnen klachten aanzienlijk verminderd worden en zelfs weggaan. Een Hotstone massage kan ingezet worden bij:


Spierpijn
Door hete stenen te gebruiken tijdens de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en gaat er meer bloed naar de plekken die behandeld moeten worden. Hierdoor ontspannen de spieren zich volledig en wordt de spierpijn minder.

Gewrichten
Ook de gewrichten worden met de stenen bereikt. Hierdoor kunnen de gewrichten weer makkelijker bewegen.

Stress en slapeloosheid
Doordat een Hotstone massage voor totale ontspanning zorgt, kom je helemaal tot rust. Dit is goed voor je gemoedstoestand en zorgt ervoor dat je beter kan slapen.


Gezondheid en Hotstone massage
Niet iedereen is geschikt voor een Hotstone massage. Bij sommige gezondheidsklachten wordt het afgeraden om deze massage te ondergaan.


Interessant weetje:
Een Hotstone massage wordt al duizenden jaren door verschillende culturen ingezet om bepaalde klachten te verminderen.

 

Hotstone massage: een eeuwenlange traditie

Verschillende culturen in vogelvlucht


Aziatische culturen
De Hotstone massage wordt in Azië al bijna 4000 jaar lang toegepast om onder andere de spijsvertering en het functioneren van inwendige organen te verbeteren. De warme stenen werden bijvoorbeeld direct op de maag geplaatst om zo op die plek de pijn te verlichten. De warme stenen zouden ook de energiestroom in het lichaam stimuleren.

Indianen
De Indianen gebruikten al honderden jaren geleden warme stenen tijdens rituelen in zweethutten. De stenen werden gebruikt voor massages en om warmte vast te houden. De warme stenen zouden balans tussen lichaam en geest herstellen en het lichaam ontgiften. De stenen werden verwarmd met behulp van de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. Met de warme stenen wreef men over de plek waar men klachten had.


Hawaïaanse en inheemse invloeden

Jarenlang hebben medicijnmannen in Hawaï, de zogenaamde Kahuna’s, warme stenen gebruikt voor massages en genezingsrituelen. Zo werden bij de traditionele ‘Lomi Lomi massage’ warme lavastenen op het lichaam geplaatst om de bloedcirculatie te bevorderen. De lavastenen werden ook gebruikt om de huid te scrubben en te peelen.

Zuid-Amerikaanse culturen
Binnen de Zuid-Amerikaanse genezingstradities werden de warme stenen onder andere toegepast om menstruatiepijn te verzachten en bij massages na de bevalling.


Moderne tijd

Vandaag de dag, kan men de Hotstone massage niet meer weg denken uit een Massagepraktijk. De massage heeft zich razend populair gemaakt binnen de hedendaagse westerse cultuur.